Meny

Pasienthistorie - lipødem - Marit

Jeg har nå gjennomgått 4 operasjoner hos Emmes, og jeg har fått et nytt og bedre liv.

Jeg har hatt store legger siden puberteten, men merket ikke så mye til smertene før jeg kom i 40 års alderen og etter 4 barn.  Siden da har jeg alltid hatt smerter og vondt - spesielt i leggene. Det har vært umulig for meg å finne bukser og støvletter for ingen ting har passet. 

Jeg har ikke vært overvektig, men likevel har jeg slanket meg hele mitt voksne liv - så at jeg ikke har fått spiseforstyrrelser er et under. Slankingen har bare ført til at overkroppen har blitt avmagret, men likevel følte jeg meg tjukk, og selvtilliten min har vært dårlig.

Jeg har lest en del om lipødem og tenkt at jeg kanskje kunne ha det, men har slått det fra meg fordi jeg har ikke hatt så voldsomt store føtter som mange andre har fått. Konklusjonen i mitt hode var at jeg er nok bare skapt slik, men dette endret seg da min datter på 27 år fikk diagnosen lipødem og lymfødem. Når hun fikk diagnosen trodde hun at jeg også hadde det samme. Når jeg først gikk for utredning har det bare gått slag i slag. 

Først gikk jeg til fastlegen som sendte meg til fysioterapeut med kompetanse. Fysioterapeuten bestilte målsydd kompresjon og pulsator til meg som jeg har bruker daglig. Deretter var den henvising til helseforsikring via jobb, og det var dem som sendte meg til Dr. Emmes for å fastsette diagnosen. Dette var i juni 2022. 

Før jeg var hos Dr. Emmes måtte jeg innom Bergen Venesenter for ultralyd undersøkelse, og de fant en åreknute som måtte opereres. 

Jeg fikk med en gang et veldig godt inntrykk av Dr Emmes og teamet. Ved første undersøkelse, gikk han grundig gjennom hva lipødem er og hva de vet så langt om det. Han gikk gjennom konservativ behandling først, og så forklarte han grundig om hvordan operasjoner foregikk, og hva jeg kunne forvente. Jeg var ikke i tvil om at jeg ville opereres! Dr. Emmes mente at jeg måtte ha 3-4 operasjoner og at alle måtte være i full narkose. Dette var på grunn av smertenivået mitt.

Det er nå 1 år siden jeg begynte reisen og jeg gjennomførte siste operasjon for 7 uker siden, og jeg har fått et nytt og bedre liv.

Jeg har mindre smerter, og følelsen av å kunne gå uten å få vondt og bli trett i føttene er herlig! Jeg kan fortsatt ikke tro at det er sant når jeg ser nedover føttene at de er mine fordi de er så tynne. 

Jeg vil også skryte av sekretæren Stephanie, hun har vært utrolig imøtekommende og tilstede når jeg har hatt behov for å ta kontakt, og hun ordner med kontakt med forsikringen og holder styr på alt. Tusen takk!  Og resten av teamet, dere er bare supre og jeg kan anbefaler Plastikkkirurgisk Institutt! 

Denne teksten er gjengitt med pasientens tillatelse.
Informasjonen er anonymisert av hensyn til personvern.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Les flere artikler