Meny

Tinningsløft

Dr. Emmes har de siste årene utført tinningsløft som et alternativ til fullstendig åpent panneløft. Tinningsløft er en mellomting mellom fullt panneløft og kikkhullsoperasjon.

Tinningsløft

Aldersutviklingen i ansiktets øvre deler oppleves som regel som sjenerende på et senere tidspunkt i livet, men hvis forandringene i panne- og øyebrynsregionen først har kommet så langt at det er aktuelt å gjøre noe med det er det en rekke forskjellige operasjoner som kan påvirke situasjonen, blant annet tinningsløft.

Dr. Stefan Emmes har de siste årene utført tinningsløft som et alternativ til fullstendig åpent panneløft som tidligere har vært et vanlig inngrep. Tinningsløft er en mellomting mellom fullt panneløft og kikkhullsoperasjon. Med tinningsløftoperasjon oppnår vi tilnærmet samme resultat i øyebrynsregionen som ved panneløft, uten de problemene som panneløft ofte medførte som ubehag og vedvarende nummenhet i hodebunnen ovenfor operasjonsarret.

Kan jeg bli operert for tinningsløft?

Problemstillingene i dette området er så individuelle at pasienter som vurderer en slik type behandling alltid på må en konsultasjon hos vår kirurg Dr. Stefan Emmes. Dr. Emmes stiller deg spørsmål rundt din helsesituasjon, for eksempel tidligere eller aktuelle sykdommer, tidligere operasjoner og eventuelt hvilke medisiner du tar.

Pasienter som vurderer operasjon for tinningsløft, kan ikke være allergisk mot narkose- eller bedøvelsesmidler. Operasjonen utføres i lokalbedøvelse kombinert med beroligende medikamenter (såkalt likegladsprøyte).

Før operasjonen må man være frisk, og ikke ha noen pågående infeksjoner, spesielt ingen aktive hudsykdommer i operasjonsområdet. Medisiner som har blodfortynnende virkning og som øker blødningsrisikoen må, etter avtale med behandlende lege, kuttes ut to uker før operasjonen. Om medisinene ikke kan kuttes ut på grunn av sykdommen bør man ikke operere grunnet økt blødningsrisiko.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Les flere artikler