Meny

Ansiktsløft

Ansiktsløft er en type operasjoner som har til hensikt å justere for aldersforandringer i ansiktet, nærmere bestemt nedre del av ansiktet og halsen.

Ansiktsløft

Ansiktsløft er en type operasjoner som har til hensikt å justere for aldersforandringer i ansiktet, nærmere bestemt nedre del av ansiktet og halsen. Kjevekanten jevnes og nedre halvpart av kinnpartiet trekkes tilbake til sin opprinnelige posisjon. Med en spesiell metode kan også kinnbensområdet stammes litt på utsiden. Dype furer ved siden av munnvikene kan også dempes og større rynker på halsen glattes ut.

Leppene og rynker på leppene blir ikke endret. Det samme gjelder for øyepartiet og panne/tinningsområdet. Disse områdene kan derimot ofte korrigeres sammen med et ansiktsløft.

Aldersforandringer blir forårsaket av tyngdekraften som trekker fettvev, bindevev og til dels muskulatur nedover. Huden ovenpå følger naturligvis med. Derfor er det viktig å ikke bare fjerne løs og overflødig hud, men sette de underliggende strukturene på plass igjen.

Det er flere måter å utføre ansiktsløftning på. Felles for alle er at det legges et snitt foran og bak øret. Deretter løsnes huden fra de underliggende strukturene (bindevev, ansiktsmuskler og fettvev). Med spesielle oppstrammingsteknikker trekkes så muskler, binde- og fettvev tilbake i sin opprinnelige posisjon. Etter at oppstrammingen er gjennomført vil det være en del hudoverskudd foran og bak øret. Denne overskuddshuden skjæres bort, og sårkantene sys sammen igjen.

Ved Plastikkirurgisk Institutt tilbyr vi forskjellige typer ansiktsløft. Hvilken type operasjon som er best for deg blir vurdert under konsultasjon avhengig av hvor mye vev som henger ned, og hvor mye hud som skal strammes opp.

Kan jeg bli operert for ansiktsløft?

Alle mennesker som merker begynnende aldersforandringer i ansiktet (nedsunkete kinnparti, ujevn kjevekant, slapp og løs hud på hals, rynket hud på kinnparti) kan i prinsippet forbedre utseendet med ansiktsløft, men må vurderes fra pasient til pasient. Noen ganger er forandringene så beskjedne at andre og mindre krevende metoder kan være bedre egnet (for eksempel fettransplantasjon eller trådløft).

Pasienter som vurderer ansiktsløft, kan ikke være allergisk mot narkose- eller bedøvelsesmidler. Før operasjonen skal man være frisk, og ikke ha noen pågående infeksjoner, spesielt ingen aktive hudsykdommer i operasjonsområdet eller feber. Medisiner som har blodfortynnende virkning, og som øker blødningsrisikoen, må (etter avtale med behandlende lege) kuttes ut to uker før operasjonen. Om medikamentene ikke kan seponeres grunnet sykdommen bør man ikke operere på grunn av økt blødningsrisiko.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Les flere artikler