Meny

Neseoperasjon

Dr. Stefan Emmes kan hjelpe med både kosmetiske og funksjonelle problemer gjennom nesekirurgi. Han er spesialist i plastikkirurgi og har 15 års erfaring med neseoperasjoner.

Moderne nesekirurgi baserer seg på å forandre neseformen på en naturlig måte. Snittene legges inne i neseboret og i noen tilfeller sammen med et snitt tvers over nesebruen (hud mellom neseborene). Vi løsner hud og slimhinne fra det såkalte neseskjelett – ben og brusk – som gir nesen sin form og størrelse. Planlagte forandringer utføres på skjelettet og deretter legges huden på plass igjen. Nesen beskyttes på utsiden med gips, og på innsiden med salvetamponger eller små støtteplater av plast. Denne metoden etterlater som regel ingen utvendige, synlige spor.

Ved enkle problemstillinger anvender vi hovedsakelig et snitt inne i nesen, som er usynlig fra utsiden. Ved mer komplekse problemstillinger, f.eks. skeiv skillevegg, asymmetrier, tidligere operert nese, kan det være nødvendig å bruke et utvendig snitt mellom neseborene for å få bedre tilgang til de små strukturene vi skal korrigere.

Dr. Stefan Emmes er en av få leger i Norge med spesiell kompetanse knyttet til denne typen inngrep. Ved bruk av et dataprogram kan vi på forhånd vise hvilke muligheter du har, og hvordan nesen din vil se ut etter neseoperasjonen.

Les mer om våre behandlinger innen neseoperasjon/nesekirurgi.

Les flere artikler