Meny

Norsk topplege hospiterer i Bad Belzig - Lipødem

Vår lipødemekspert, Stefan Emmes, besøkte lipødemsenteret til Ernst von Bergmann klinikken i Bad Belzig sammen med internasjonale gjester for å diskutere siste nytt innen behandling av lipødem.

Omdømmet til overlege dr. Mojtaba Ghods, har ført en rekke internasjonale gjester og eksperter til Ernst von Bergmann klinikken i Bad Belzig. Av dem var vår egen ekspert, dr. Stefan Emmes med staben blant de tilreisende. I møte med sine tyske kollegaer ble det diskutert en rekke temaer innen lipødem, hvorav pre- og postoperative rutiner, detaljer i narkose og ulike måter å fjerne fettet var fremtredende. 

Stefan Emmes Lipødem Bad Belzig

«På mandag tok vi for oss de teoretiske temaene i Potsdam. Etter fire dager på operasjonssalen i Bad Belzig og intensiv erfaringsutveksling ved siden av operasjonsbordet lærte vi mye, og kan ta med oss ​​ny inspirasjon hjem til Norge," oppsummerer Dr. Stefan Emmes oppholdet i Tyskland.

 
Verdens første studie som evaluerer metoden for fettsuging ved lipødem

Klinikken for plastisk, estetisk og rekonstruktiv kirurgi under ledelse av overlege Dr. Mojtaba Ghods ved Ernst von Bergmann-klinikken i Bad Belzig er et av de 11 studiesentrene som deltar ved den landsomfattende «LIPLEG»-studien. Studien tar for seg spørsmålet om hvilken nytte kirurgisk behandling har for lipødem – fettsuging – i motsetning til konservativ behandling. Siden det for øyeblikket ikke er tilstrekkelig verifiserbare studiedata tilgjengelig, blir begge terapitilnærmingene brukt i LIPLEG-studien.

 

Klinik Bad Belzig_Vorderansicht

 

For dette studiet, ble deltakerne delt inn i to tilfeldige grupper. En av gruppene får kirurgisk behandling av lipødem på bena. Den andre gruppen blir på sin side utelukkende behandlet konservativt; som betyr lymfedrenasje, kompresjon og bevegelsesterapi. Etter 12 måneders behandling vil de første dataene bli evaluert og resultatene vil bli sammenlignet. Deltakere fra den andre gruppen skal nå også tilbys fettsuging, det vil si et kirurgisk inngrep. Forutsetningen for dette er imidlertid den medisinske forsvarligheten av inngrepet. Til syvende og sist vil alle deltakerne i studiet bli observert i ytterligere 24 måneder for å kunne uttale seg om langtidseffekten.

 

Book en uforpliktende konsultasjon.

Les flere artikler