Meny

Brystforstørrelse med implantat og eget fett

Brystforstørrelse med implantat og brystforstørrelse med eget fett.

Brystforstørrelse er i dag det mest utførte inngrepet innen kosmetisk kirurgi. Siden 60-tallet har brystforstørrelse med implantat tatt i bruk. I løpet av de siste 10 årene har også brystforstørrelse med eget fett blitt brukt som et alternativ til implantat.

Brystforstørrelse med implantat

Ved brystforstørrelse med implantat lager Dr. Stefan Emmes et snitt rett under brystvorten (periareollær) eller i omslagsfolden mellom bryst og brystkasse (inframammar) i huden og deretter en lomme bak brystkjertelen hvor brystimplantatet blir plassert. Lommen kan plasseres mellom kjertel og muskulatur, eller bak brystmuskelen. Dr. Stefan Emmes bruker runde brystimplantater. Valg av hudsnitt, plassering av lommen og type implantat blir diskutert med Dr. Stefan Emmes under konsultasjon i forkant av operasjonen.

Etter operasjonen danner kroppen et tynt bindevevslag (kapsel) rundt brystimplantatet, som separerer den fra omliggende vev og holder den på plass. Ved Plastikkirurgisk Institutt lager Dr. Stefan Emmes som regel et snitt rett under brystvorten. På denne måte blir arrene som regel mindre synlige enn ved å lage et snitt nederst på brystene, og like lite påfallende som arr i armhulen. Likevel er tilpasning av lommen og plasseringen av implantatene enklere enn ved snitt fra armhulen.

Les mer om brystforstørrelse med implantat.

Brystforstørrelse med eget fett

Ønsker du deg større bryst, men ikke liker tanken å få innlagt implantat? I så fall vil brystforstørrelse med eget fett være et godt alternativ for deg. Ved en slik operasjon bruker vi fett fra andre steder på kroppen din for å forstørre brystene dine.

Ved denne metoden kan vi også korrigere formvarianter som er vanskelig å håndtere med implantat. For eksempel er det mulig å utligne en asymmetri (forskjell i form og/eller størrelse) eller langt utstående bryster med lite kløft. Dr. Stefan Emmes kan plassere fettet nøyaktig hvor det trenges. Brystforstørrelse med eget fett er derfor en mye mer variabel behandling enn ved bruk av implantat, hvor vi må forholde oss til en fast form og et fast volum.

Les mer om brystforstørrelse med eget fett.

Hvem er egnet for brystforstørrelse med eget fett eller implantat?

Best egnet for brystforstørrelse med implantat er kvinner med bryst som er velformede, men etter deres oppfatning for små. Andre som kan ha nytte av denne operasjonen er de som har ammet ett eller flere barn, og som har mistet volum og fasong på brystene.

Brystene bør være symmetriske eller ha kun mindre sideforskjeller. Det skal helst være noe vev igjen under huden (både kjertel- og fettvev) for å skjule implantatene. Hengpreget bør være lite til moderat. I alle fall skal brystvortene ikke peke nedover eller stå lengre ned enn nedre overgang fra bryst til brystkasse.

I tilfeller der sideforskjellen er godt synlig er det ofte ikke mulig å oppnå et godt resultat med brystimplantat. I så fall kan brystforstørrelse med eget fett være aktuelt. En gruppe som er godt egnet for et slikt inngrep er kvinner som etter graviditet og amming har mistet en del volum og fasong i sine bryster. Andre kvinner eget for et slikt inngrep har fra puberteten av hatt små bryst, eller har en medfødt eller utviklet/ervervet sideforskjell, med ulik form og/eller størrelse. Slike situasjoner er ofte mye bedre å behandle med eget fett enn med implantater.

Inngrepet egner seg også godt for kvinner som vil fjerne brystimplantater uten å miste volum og form. Det er ofte mulig å erstatte implantater samt gi brystene et mer naturlig utseende med eget fett. Inngrepet egner seg dessuten godt for pasienter som har avsluttet behandling for brystkreft, spesielt ved brystbevarende kirurgi, med typiske innsøkk, eller asymmetri etter operasjonen.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Back to Blog