Meny

Brystløft og brystreduksjon

Har du plager i skuldre og nakke på grunn av tunge bryst? Eller har brystene blitt slappe og hengende etter amming eller vektreduksjon? Vi i Plastikkirurgisk Institutt tilbyr både ren oppstramming og brystløft kombinert med volumreduksjon eller brystreduksjon (reduksjonsplastikk).

Brystløft

Ved moderne brystløftsoperasjoner flytter vi hele brystvortekomplekset opp i riktig posisjon uten at blodtilførselen forstyrres, og som regel bevares både følelsen i brystvortene og evnen til å amme. Vi klarer som regel å lage en pen form på brystet, men i motsetning til operasjoner i forbindelse med brystforstørrelse, er det ikke mulig å gjøre dette inngrepet uten å lage synlige arr. Ved korrekt operasjonsteknikk, og framfor alt korrekt etterbehandling, kan disse arrene likevel bli smale og lite påfallende.

Vi i Plastikkirurgisk Institutt tilbyr forskjellige typer inngrep ved brystløft, avhengig av hvor mye hud som må fjernes og hvor langt brystvorten må flyttes oppover. Er behovet lite kan Dr. Stefan Emmes lage ett arr som kun ligger rundt brystvorten. Er overskuddet mer moderat og brystvorten må flyttes lengre opp, kommer som regel et arr nedenfor brystvorten i tillegg. Ved stort hengpreg må Dr. Stefan Emmes også lage et arr i overgangsfuren mellom brystet og brystkasse. Hvilken type brystløftoperasjon som passer for den enkelte pasienten blir diskutert med Dr. Stefan Emmes under konsultasjon i forkant av operasjonen.

Les mer om brystreduksjon.

Brystreduksjon

Stadig flere kvinner velger å få utført brystreduksjon i Norge. Store og tunge bryster kan gi alvorlige plager og smerter i rygg, nakke og skuldre, og oppleves hemmende i fysisk aktivitet. I tillegg kan det oppleves problematisk med tanke på å finne klær som passer.

Man trenger ikke ha fysiske plager for å få utført brystreduksjon. Noen ønsker rett og slett mindre bryster av rent praktiske eller kosmetiske årsaker. Når vi i Plastikkirurgisk Institutt utfører en brystreduksjon fjerner vi typisk brystvev og overflødig hud slik at brystene blir mindre.

Les mer om brystreduksjon.

Hvem er egnet for brystløft eller brystreduksjon?

Vi skiller hovedsakelig mellom tre grupper kvinner som er egnet for brystløft eller brystreduksjon:

Kvinner med brystatrofi (misforhold mellom innhold og hud i brystene): Etter svangerskap, vektreduksjon eller aldring kan brystene komme ut av fasong. Brystene har begynt å henge, huden har blitt slapp og uelastisk, det har oppstått strekkmerker, og brystvortene peker nedover. Volumet av restvevet i brystene har blitt flyttet nedover. Som regel er det også mer eller mindre utpreget hudoverskudd.

Kvinner med brysthypertrofi (for store bryster): Ved denne tilstanden er det hudoverskudd kombinert med store mengder kjertel- og fettvev. Brystene har ofte hengpreg, er tunge og kan gi fysiske plager i form av nakke- og ryggsmerter.

Kvinner med stor asymmetri (sideforskjell mellom brystene): Dersom det største brystet har hengpreg kan man utføre reduksjon (og/eller oppstramming) av kun det ene brystet.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Les flere artikler