Meny

Hvem kan få utført neseoperasjon?

Dr. Stefan Emmes er en av noen få plastikkirurger og øre-nese-hals-leger i Norge som utfører neseoperasjon.

Pasienter som vurderer nesekirurgi skal ha avsluttet neseutvikling, og skal ha passert puberteten. Videre kan pasienter som ønsker neseoperasjon ikke være allergisk mot narkose- eller bedøvelsesmidler. Hos oss kan du velge om du vil opereres i narkose eller lokalbedøvelse kombinert med en såkalt ”likegladsprøyte”. Før neseoperasjonen skal man være frisk, og ikke ha noen pågående infeksjoner, spesielt ingen aktive hudsykdommer i operasjonsområdet eller feber. Pasienter som røyker eller snuser må slutte minst én uke før inngrepet, og avstå i minst to uker også etter inngrepet.

Pasienter som går på medisiner som har blodfortynnende effekt og som øker blødningsrisikoen må, etter avtale med behandlende lege, kutte ut disse før operasjonen. Om medikamentene ikke kan seponeres bør man ikke opereres grunnet økt blødningsrisiko. Større arr på utsiden av nesen eller tidligere neseoperasjon kan redusere mulighet for korreksjon på grunn av innskrenket blodsirkulasjon.

Resultatet av neseoperasjonen avhenger av at formforandringer er korrekt utført, og at huden i tilstrekkelig grad følger disse forandringene. Hudens evne til å tilpasse seg den nye skjelettformen varierer. Huden er mer «samarbeidsvillig» hos yngre pasienter enn hos eldre pasienter, mer hos kvinner enn hos menn, og mer om huden er tynn enn om den er tykk. Dessuten er huden generelt tynnere på neseryggen enn i nesetippområdet. Derfor er det lettere å senke en høy neserygg, enn omfattende form- og størrelseskorreksjoner på nesetippen.

Det endelige resultatet av nesekirurgi vil først være synlig når huden har lagt seg på plass og hevelsen har gått tilbake. Som regel rundt seks måneder for neseryggen, og rundt 12 måneder for nesetippområdet.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Back to Blog