Meny

Intimkirurgi for kvinner

Intimkirurgi er et samlebegrep for operasjoner og behandlinger i genitalområdet hos kvinner.

De ytre genitalier varierer i stor grad fra kvinne til kvinne. Det er derfor vanskelig å definere hva som er «normalt» og hva som er «unormalt». Noen kvinner sliter derimot med formvarianter av genitalområdet som gir dem fysiske og/eller psykiske plager. De indre kjønnsleppene kan være større enn de ytre, kjønnsleppene kan være slappe og hengende eller kjønnsleppene kan være ulike i form og størrelse. Hele genitalkomplekset kan henge, være veldig fyldig eller veldig tynt.

Skjeden kan bli utvidet som følge av fødsel eller generelt på grunn av svakt bindevev. Konsekvensen av dette kan være problemer med manglende stimulasjonsevne under samleie, luftlekkasje i skjeden eller smerter på grunn av arrvev etter klipping eller revning under fødsel.

Dette kan gi fysiske problemer som for eksempel gnaging og noen ganger kan det føre til problemer i forbindelse med seksuell aktivitet. Noen blir hemmet av utseendet sitt og synes det er vanskelig å vise seg i offentlige dusjer eller foran seksualpartneren sin.

Behandlingstilbud

Plastikkirurgisk Institutt tilbyr reduksjon og formkorreksjon av indre kjønnslepper, formkorreksjon av klitorisområde, reduksjon og oppstramming av ytre kjønnslepper, fettsuging av genitalkompleks, volumøkning med eget fett, oppstramming av skjedeinngangen og korreksjon av perineum og oppstramming av hele genitalområdet. Vi i Plastikkirurgisk Institutt har lang erfaring med intimkirurgi og hjelper deg med å finne den behandlingen som er riktig for deg.

Les mer om vårt behandlingstilbud her.

Hvilke kvinner kan opereres for intimkirurgi?

Alle kvinner må ha passert puberteten og fylt 18 år for å bli operert for intimkirurgi. Unntaksvis opererer vi også yngre kvinner, men kun etter nærmere vurdering og ved samtykke av foreldre/foresatte. I tvilstilfeller vil spørsmål om intimkirurgi hos kvinner under 18 år i tillegg bli forelagt fylkeslegen for uttalelse før operasjonen kan gjennomføres. Vi forbeholder oss retten til å forelegge saken for fylkeslegen uten pasientens eller pårørendes samtykke fra det øyeblikket henvendelsen foreligger.

Kvinner som vurderer oppstramming av skjedeinngangen, bør være sikre på at de ikke ønsker seg flere barn. En ny fødsel kan ødelegge operasjonsresultatet. Alternativet kan i så fall være en fettransplantasjon i skjedeveggen.

Man kan ikke være allergisk mot narkose- eller bedøvningsmidler. Før operasjonen må man være frisk og ikke ha noen pågående infeksjoner, spesielt ingen aktive hudsykdommer i operasjonsområdet. Medisiner som har blodfortynnende effekt som øker blødningsrisiko må kuttes ut før operasjonen. Du kan ikke røyke eller snuse inntil én uke før operasjon og to til fire uker etter operasjon avhengig av type inngrep.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Les flere artikler