Meny

Lipødem kirurgi

Lipødem er en kronisk sykdom som viser seg som unormal fettfordeling på ekstremiteter. Sykdommen blir gjerne omtalt som «kvinnesykdom» siden den rammer kun kvinner, ofte flere i familien.

Kvinner rammet av lipødem merker som regel forandringer i starten av puberteten eller ved svangerskap, men kan også merke forandringer senere i livet. Sykdommen oppstår vanligvis når kvinner er mellom 15 og 40 år.

Dr. Stefan Emmes, vår dyktige kirurg ved Plastikkirurgisk Institutt, sitter i fagutvalget til Norsk lymfødem- og lipødemforbund, og er spesialist i lipødem kirurgi.

Typisk for sykdommen er et misforhold mellom en normal overkropp og en voluminøs nedre del av kroppen. Årsaken til sykdommen er ukjent, og vises i form av unormal vekst av fettvev i sete, lår og legger. Tilstanden er ofte smertefull, og blir ikke bedre av diett eller slanking.

Behandling av lipødem

Behandling av lipødem bygger på flere tiltak hvor Dr. Stefan Emmes utfører det kirurgiske inngrepet. Under inngrepet blir omkring fem til seks liter fett blir fjernet, så de fleste pasientene må gjennomføre flere inngrep.

Du kan forvente bedre livskvalitet etter gjennomført behandling. Fettfjerningen er permanent og bedrer kroppsformen. Du vil føle mindre smerte, og enkelte pasienter kan også slutte helt med andre behandlingstiltak som kompresjonsbehandling.

Book konsultasjon for å få vite hvordan vi kan bedre din livssituasjon.

Back to Blog