Meny

Plastikkirurgisk institutt om lipødem i Bergensavisen

Den 2. september 2022 fikk Plastikkirurgisk Institutt og lipødem spalteplass i BA med en tosiders artikkel. Stykket omhandler sykdommen generelt, men også det manglende tilbudet av offentlig behandling. I begge forbindelser ble vår erfarne kirurg Dr. Stefan Emmes trukket frem som en ekspert på området. 

Utdrag fra artikkel

«Stadig flere kvinner blir klar over at de ikke har fete bein, men en sykdom som kan behandles. Dette fettet er det vi kaller terapiresistent, og kan ikke slankes bort.» Hvert inngrep ved plastikkirurgisk institutt koster 56.000 kroner, og dekkes i noen tilfeller av helseforsikring. «Noen er gjerne uføretrygdet på grunn av sykdommen, og er ofte så invalidisert at de ikke kan gå i mer enn ti minutter. Disse pasientene får en betydelig livskvalitetsforbedring».

Dr. Stefan Emmes anslår å ha utført rundt 600 inngrep på pasienter med lipødem siden vi begynte å utføre denne typen operasjoner i 2016. I fjor opplevde vi uvanlig stor etterspørsel. «Under pandemien har vi sett en økning av pasienter som har investert feriepengene i egen helse. De er desperate og villige til å betale store summer».

Ifølge Emmes blir mange som rammes av lipødem fanget i en ond sirkel før tilstanden identifiseres. «Etter puberteten opplever mange at deler av underkroppen vokser uproporsjonalt til resten av kroppen. Det er vanlig med en sprenge- eller tyngdefølelse i beina som er et tegn på en kronisk betennelsestilstand i vevet.»

«Mange slanker seg for å oppleve at det ikke hjelper og ender med overspising i stedet. Det er viktig å spre budskapet om lipødem slik at kvinner kan oppdage det på et tidligere stadium. Det er enklere og mer forutsigbart i behandlingen, resultatet blir bedre og man kan unngå følgetilstander."

Stefan Emmes - Lipødem

Les hele saken her: https://www.ba.no/en-tilfeldig-samtale-pa-jobben-forte-til-at-marit-ble-operert-for-den-ukjente-kvinnesykdommen/s/5-8-1991178 

Vi er en erfaren klinikk som har utført mangfoldige inngrep for pasienter med lipødem. Kontakt oss for alle dine spørsmål vedrørende tilstanden, så finner vi ut en løsning sammen. 

Book en uforpliktende konsultasjon.

Les flere artikler