Meny

Utstående ører

Det eneste som hjelper på utstående ører er kirurgisk behandling, men dette er til gjengjeld svært effektivt og gir veldig gode resultater.

Utstående ører

Hvilken størrelse og form du har på ørene er arvelig betinget. Om far, mor eller andre nærme slektninger har utstående ører er sjansen stor for at deres barn også får det. Utstående ører blir som regel synlig i tidlig barndom.

Du klarer ikke å behandle utstående ører med taping eller bandasjering av ørene inn mot hodet, heller ikke om slik behandling gjennomføres konsekvent over flere år. Det eneste som hjelper er kirurgisk behandling, men dette er til gjengjeld svært effektivt og gir veldig gode resultater.

Kan jeg bli operert for utstående ører?

Dr. Stefan Emmes ved Plastikkirurgisk Institutt utfører operasjonen ved hjelp av et snitt på baksiden av ørene. Du får deretter en hodebandasje som bør ligge i to døgn. Etter disse to døgnene erstattes hodebandasjen med et tettsittende pannebånd som du må bruke døgnet rundt i to uker, og to uker til om natten. Arrene etter øreoperasjonen blir normalt lite sjenerende.

Pasienter som vurderer operasjon for utstående ører, kan ikke være allergisk mot narkose- eller bedøvelsesmidler. Operasjonen utføres i lokalbedøvelse kombinert med beroligende medikamenter (såkalt likegladsprøyte).

Før operasjonen må man være frisk, og ikke ha noen pågående infeksjoner, spesielt ingen aktive hudsykdommer i operasjonsområdet. Medisiner som har blodfortynnende virkning og som øker blødningsrisikoen må, etter avtale med behandlende lege, kuttes ut to uker før operasjonen. Om medisinene ikke kan kuttes ut på grunn av sykdommen bør man ikke operere grunnet økt blødningsrisiko.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Back to Blog