Meny

Fettsuging for kvinner og menn

Er du i god form, men sliter med enkelte fettdepoter? De fleste mennesker har ett eller flere områder på kroppen hvor fettet ikke forsvinner like raskt som på andre områder på kroppen.

Selv om du trener, er i god form eller har vanlig kosthold, kan du ikke påvirke alle fettdepoter på kroppen. Fettfordelingen forandrer seg også i takt med alderen. Disse områdene kan vi etter ønske behandle med fettsuging eller liposuction.

Ansikt/hals

Har du elastisk hud i ansikt/hals kan liposculpture gi et fint resultat. Har huden blitt slapp og mistet spenst, kan fettsuging kombinert med andre metoder som halsoppstramming eller ansiktsløft gi fint resultat. Etter behandling må pasienten bruke en kompresjonsbandasje i omtrent to uker døgnet rundt, og i to til fire uker etter operasjon om natten.

Overarm

Kraftige overarmer med en stor andel av underhudsfett kan vi behandle med liposculpture for å oppnå et harmonisk preg i forhold til underarmer. Ofte foreligger det også en del løs og overflødig hud, derfor kan vi kombinere fettsugingen i dette området med en oppstramming, hvor huden blir fjernet på innsiden av overarmen.

Bryst

Kvinner kan bli behandlet for «fettputer» ved siden av brystene for å avgrense dem bedre mot brystkassen. Brystene selv kan også bli fettsuget, ofte i kombinasjon med en reduksjonsoperasjon. Brystutvikling hos menn er ofte en følge av hormonforandringer eller generell overvekt. Såkalt pseudogynekomasti eller økt mengde underhudsfett, kan bli behandlet med liposculpture. En forutsetning er at huden er elastisk. Har brystene hengepreg, må de som regel bli oppstrammet etter fettsuging. Dersom det eksisterer en gynekomasti, må kjertelvev bli fjernet via et snitt rundt brystvorten.

Mage

Mange kvinner og menn har «fettputer» rundt eller under navlen som ikke forandrer seg særlig ved slanking eller trening. Forutsatt at huden fortsatt er spenstig kan liposculpture sørge for en flatere mage ved å skape en jevn overgang i området rundt navlen. En del kvinner og menn har i tillegg til fettoverskudd også løs hud, arr etter keisersnitt eller andre operasjoner. I så fall kan det være nødvendig å kombinere fettsuging med en mageoppstramming for å oppnå et godt resultat.

Hofter

Såkalte ”bilringer” eller ”kjærlighetshåndtak” hos kvinner og menn er et typisk område som kan bli behandlet med fettsuging eller liposculpture. Huden på hoftene har en relativt god evne til å trekke seg sammen, og ujevnheter i huden vil sjelden være noe problem.

Rygg

Hos voksne kvinner er det svært vanlig med en fettfold som strekker seg fra skulderbladene og til siden av brystkassen, omtrent i nivå med BH-stroppen. I trange bluser og i badedrakt kan dette være sjenerende. Fettsuging eller liposculpture gir ofte et godt resultat. Hos noen kvinner består også fettfolden av mye løs hud. En oppstramming er mulig, men arr etter behandling kan bli synlig.

Genitalområde

Dersom venusberget er fyldig og fremtredende kan det bli veldig synlig i badetøy eller trange bukser. Blir dette opplevd som sjenerende kan dette området bli behandlet med fettsuging eller liposculpture.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Les flere artikler