Meny

Intimkirurgi for menn

Intimkirurgi er et samlebegrep for operasjoner og behandlinger i genitalområdet hos menn.

De ytre genitalier varierer i stor grad og det er derfor vanskelig å definere hva som er «normalt» og «unormalt», men noen menn sliter med formvarianter av genitalområdet som gir fysiske og/eller psykiske plager.

Pungen kan være så stor at testiklene henger langt ned mellom lårene eller punghuden kan være langt ut på penisskaftet. Dette kan gi gnagningsproblemer ved for eksempel tettsittende klær. Noen menn får problemer med å bruke kondom og synes dessuten at dette forkorter penisen optisk. Penisbånd er et lite bånd på undersiden av penis i overgangen fra skaftet til penistippen. Om dette er for kort kan penistippen trekkes nedover ved ereksjon som kan gi smerter eller ubehag under samleie. Hele genitalkomplekset kan være for stor med mye fett og hudoverskudd som henger over penis.

Behandlingstilbud

Plastikkirurgisk Institutt tilbyr oppstramming av pungen, formkorreksjon av punghuden (webbed penis), korreksjon av frenulum penis (forkortet penisbånd), fettsuging av genitalkomplekset og oppstramming av hele genitalområdet. Vi i Plastikkirurgisk Institutt har lang erfaring med intimkirurgi og hjelper deg med å finne den behandlingen som er riktig for deg.

Les mer om vårt behandlingstilbud her.

Hvilke menn kan opereres for intimkirurgi?

Alle menn må ha passert puberteten og fylt 18 år for å bli operert for intimkirurgi. Ved veldig alvorlige tilstander opererer vi også yngre menn, men kun etter nærmere vurdering og det krever samtykke av foreldre/foresatte. I tvilstilfeller vil spørsmål om intimkirurgi hos menn under 18 år i tillegg bli forelagt fylkeslegen for uttalelse før operasjonen kan gjennomføres. Vi forbeholder oss retten til å forelegge saken for fylkeslegen uten pasientens eller pårørendes samtykke fra det øyeblikket henvendelsen foreligger. Vi utfører ikke rituell omskjæring.

Man kan ikke være allergisk mot narkose- eller bedøvningsmidler. Før operasjonen må man være frisk og ikke ha noen pågående infeksjoner, spesielt ingen aktive hudsykdommer i operasjonsområdet. Medisiner som har blodfortynnende effekt som øker blødningsrisiko må kuttes ut før operasjonen. Du kan ikke røyke eller snuse inntil én uke før operasjon og to til fire uker etter operasjon avhengig av type inngrep.

Book en uforpliktende konsultasjon.

Back to Blog